Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  31/01/2023
Data da última atualização:  02/02/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SOUZA, V. G. M.; SILVA, M. A.; NASCENTE, A. S.
Afiliação:  VICTÓRYA GABRIELLY MANZAN SOUZA, bolsista CNPAF; MARIANA AGUIAR SILVA, estagiária CNPAF; ADRIANO STEPHAN NASCENTE, CNPAF.
Título:  Plantas de cobertura e microrganismos multifuncionais para o desenvolvimento sustentável do arroz de terras altas.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO JOVENS TALENTOS, 16., 2022, Santo Antônio de Goiás. Resumos... Brasília, DF: Embrapa; Santo Antônio de Goiás: Embrapa Arroz e Feijão, 2022.
Páginas:  p. 52.
ISBN:  978-65-89957-37-9
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi determinar o efeito de mix de plantas de cobertura e microrganismos multifuncionais na produtividade de grãos do arroz de terras altas cultivado no sistema plantio direto, na região do Cerrado.
Thesagro:  Arroz; Cerrado; Desenvolvimento Sustentável; Microrganismo; Oryza Sativa; Planta de Cobertura; Plantio Direto.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1151393/1/sjt-p52.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF36662 - 1UPCRA - DD20222022
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  20/08/2021
Data da última atualização:  23/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  CAMPOLINA, J. P.; COELHO, S. G.; BELLI, A. L.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CARVALHO, W. A.; SILVA, R. O. S.; VOORSLUYS, A. L.; JACOB, D. V.; CAMPOS, M. M.
Afiliação:  JOANA PALHARES CAMPOLINA, Universidade Federal de Minas Gerais; SANDRA GESTEIRA COELHO, Universidade Federal de Minas Gerais; ANNA LUIZA BELLI, Universidade Federal de Minas Gerais; FERNANDA SAMARINI MACHADO, CNPGL; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL; THIERRY RIBEIRO TOMICH, CNPGL; WANESSA ARAUJO CARVALHO, CNPGL; RODRIGO OTAVIO S. SILVA, Universidade Federal de Minas Gerais; ALESSANDRA L. VOORSLUYS, Adisseo; DAVID V. JACOB, Adisseo; MARIANA MAGALHAES CAMPOS, CNPGL.
Título:  Effects of a blend of essential oils in milk replacer on performance, rumen fermentation, blood parameters, and health scores of dairy heifers.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  PLoS ONE, v. 16, n. 3, e0231068, 2021.
DOI:  https://doi.org/10.1371/journal. pone.0231068
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate how the inclusion of a blend of essential oils in milk replacer (MR) affects different outcomes of dairy heifers. The outcomes evaluated: feed intake, performance, body development, blood cells and metabolites, insulin-like growth factor-1 (IGF-1), rumen fermentation, fecal scores, and respiratory scores. All outcomes were evaluated during pre-weaning (4?60 d of age), and carry-over effects during post-weaning (61?90 d of age) periods. The experimental units utilized were 29 newborn Holstein × Gyr crossbred dairy heifers, with genetic composition of 5/8 or more Holstein and 3/8 or less Gyr and body weight (BW) at birth of 32.2 ± 5.2 kg. Experimental units were assigned to either a control (CON, n = 15) or a blend of essential oil supplementation (BEO, n = 14) treatment, maintaining a balance of genetic composition. The BEO was supplemented in the MR with 1 g/d/calf of a blend of essential oils (Apex Calf, Adisseo, China) composed by plant extracts derived from anise, cinnamon, garlic, rosemary, and thyme. During the pre-weaning phase, all heifers were fed 5 L of MR/d reconstituted to 15% (dry matter basis), divided into two equal meals. Water and starter were provided ad libitum. During the post-weaning, animals received a maximum of 3 kg of starter/d, and ad libitum corn silage, divided into two meals. Feed intake, fecal and respiratory scores were evaluated daily. The BW was measured every three days, while body development was recorde... Mostrar Tudo
Thesagro:  Fermentação Lática; Leite; Novilho Leiteiro; Rúmen.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225397/1/Effects-blend.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPGL25252 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional